Tweets

Overhandiging eerste CD "Afscheidsconcert" aan Zwaan ten Napel

De restauratiecommissie van het orgel in de Urker Bethelkerk presenteert de nieuwe CD van het ‘Afscheidsconcert’ van het oude Meere-orgel. Op deze CD staan opnamen van de zondagse gemeentezang en het indrukwekkende afscheidsconcert van 9 september 2011. Drie professionele Urker organisten Jaap Kramer, Minne Veldman en Rienk Bakker, brachten met hun virtuoze en gevoelige orgelspel een aantal prachtige composities ten gehore.

Op deze CD zijn de laatste klanken van het Meere-orgel hoorbaar, zoals dat 100 jaar heeft geklonken en dienst heeft verricht in de Bethelkerk. Roelof Oost, Frits van der Sloot en Henk de Boer overhandigden woensdag 9 november namens de commissie het eerste exemplaar van deze CD aan mevrouw (zuster) Zwaan ten Napel, de echtgenote van de onlangs overleden bekende plaatsgenoot Jan ten Napel. Jan woonde pal naast de kerk en was erg betrokken bij vele muzikale evenementen in ‘zijn kerk’. Op zowel de avond van het afscheidsconcert op 9 september, als de volgende dag tijdens ‘open monumentendag’, was Jan met opvallende belangstelling aanwezig in de kerk. Dat Jan van Flip (zoals hij in de Urker volksmond werd genoemd) enkele dagen later plotseling overleed, trof ook de leden van de restauratiecommissie. Zijn vrouw Zwaan was ontroerd over de wijze waarop de dit eerbetoon aan haar man en het afscheid van het orgel zijn samengebracht bij de overhandiging van deze memorabele CD.

De restauratiecommissie is blij met de vrijgevigheid van veel mensen om bij te dragen aan de restauratie. Niet alleen vanuit de kerkelijke gemeente, maar ook in de brede laag van de bevolking van Urk die de Bethelkerk en het orgel een warm hart toedragen. Wilt u ook de restauratie steunen, dan kunt u voor slechts € 10,00 al doen door aankoop van deze prachtige CD!Vanaf zaterdag 12 november 2011 is de CD te koop, overigens precies de dag waarop 170 jaar geleden Abraham Meere uit Utrecht, de meester-bouwer van het orgel, overleed. De CD is verkrijgbaar bij Boekhandel Koster en ‘t Boekendal. Ook is de CD te bestellen onze de website. Ga daarvoor naar de pagina "Webshop".