Tweets

De laatste activiteiten op het huidige orgel

Op maandag 12 september 2011 begint Orgelmakerij Reil aan de omvangrijke restauratie van het orgel. Voordat het orgel geheel wordt ontmanteld en wordt overgebracht naar de werkplaats in Heerde organiseren we nog enkele activiteiten als een gedenkwaardig afscheid.

Internationale belangstelling

We kregen een spontane aanmelding binnen van de talentvolle jonge Engelse organist Tristan Mitchard om het orgel te bespelen. Dit concert zal plaatsvinden woensdagmiddag 17 augustus 2011 van 16.00 tot 17.00 uur. Er wordt een collecte gehouden, deels voor de onkosten en deels ten goede aan de restauratie. Voor meer informatie over Tristan Mitchard: www.tristanmitchard.com.

Afscheidsavond

Op vrijdagavond 9 september 2011 willen we een afscheidsavond voor het orgel organiseren. De Urker organisten Jaap Kramer, Minne Veldman en Rienk Bakker zullen het orgel bespelen en de samenzang begeleiden. Nog één keer het beste uit het huidige orgel. We nodigen iedereen uit deze avond mee te beleven en mee te zingen. De aanvang is 20.00 uur. Van de avond zal een CD worden uitgebracht waarvan de opbrengst ten goede komt aan de restauratie! Er kunnen op verzoek geliefde psalmen en gezangen aangevraagd worden via onze website.

Open Monumentendag

Zaterdag 10 september 2011 is het Open Monumentendag. Iedere organist die nog eenmaal het orgel wil bespelen is van harte welkom. De kerk is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De laatste diensten

Zondag 11 september 2011 is de laatste zondag dat het huidige orgel dienst zal doen. De erediensten beginnen om 9.30 uur en 17.00 uur.