Tweets

Tekening contract

Op 13 juli 2011 werd een nieuwe mijlpaal bereikt in ons restauratieproject, het tekenen van het contract met Orgelmakerij Reil uit Heerde.

Om 17.00 uur kwamen de genodigden bijeen in de Bethelkerk voor deze bijzondere gebeurtenis. Bijzonder voor het orgel, maar ook een bijzondere datum voor de kerk. De Gereformeerde Kerk van Urk bestaat namelijk precies 175 jaar. Na een korte introductie door Albert Brouwer, voorzitter van de Stichting Gereformeerde Kerken Urk, keek de voorzitter van de restauratiecommissie, Roelof Oost, terug op de afgelopen periode. Na bijna 9 jaar van voorbereidingen is nu het moment aangebroken om het project concreet in gang te zetten. Hierop begaven alle aanwezigen zich naar de orgelkamer waar het contract werd getekend. Na afloop sprak Hans Reil zijn waardering uit voor dit bijzondere feit en ook het vertrouwen om samen te werken aan dit unieke project.

De restauratie start op maandag 12 september 2011. Dan wordt het orgel in zijn geheel gedemonteerd. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2013.

Op de foto van links naar rechts: Albert Brouwer, Roelof Oost, Willem Jan Wakker (voorzitter college van kerkrentmeesters) en Hans Reil. Adviseur Stef Tuinstra kijkt staand toe.