Tweets

Meerethon a.s. zaterdag 12 februari van 10.00 uur tot 16.30 uur

Aanmeldingen

We zitten nu op ruim 50 aangemelde organisten. We kunnen er dus nog best een paar bij gebruiken en we willen klavierartiesten graag nog eenmaal aansporen om ook te komen spelen. Belangrijk: Alleen organisten die zich aangemeld hebben krijgen toegang achter de speeltafel!

Goed om te weten:

De inschrijving voor de Meerethon sluit aanstaande woensdagavond 9 februari, zodat onze Meerethon secretaris Klaas Ras het speelschema tijdig kan afronden en weer tijdig kan doorgegeven aan de deelnemende organisten. Aanmelden kan nog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het inschrijfformulier.

Bij minder dan 100 organisten zal de beschikbare tijd tussen 10:00 en 16:30 uur verdeeld worden over de organisten die zich aangemeld hebben. (Dat betekent bijvoorbeeld dat we bij 50 organisten, iedere organist 2 X 219 seconden = circa 7 minuten speeltijd aanbieden).

Er is elk speeluur een vaste organist van de Gereformeerde Bethelkerk bij de speeltafel aanwezig om te assisteren bij het registreren en om allerlei vragen te beantwoorden.

De Meerethon zal om 10:00 uur worden geopend door Jouke Posthumus, vaste organist van de GKU en lid van de Restauratiecommissie en worden afgesloten (tussen 16:30 en 16:45 uur) door Albert Metz, al Meere dan 51 jaar organist bij de GKU, en de derde generatie uit de Urker familie Metz op het Meere-orgel in de Bethelkerk.

Beeld van achter het klavier via beamer op scherm te zien in de kerkzaal

Natuurlijk zijn vrienden en familieleden van harte welkom in de kerkzaal, waar ze de organisten via een beamer op beeldscherm aan het werk kunnen zien.

Live te beluisteren bij Radio Urk FM en Kerktelefoon

Via de lokale omroep Urk FM en voor kerkleden met een aansluiting op kerktelefoon is de gehele Meerethon integraal te beluisteren.

Timeline op Twitter

Via Twitter is ‘live’ te volgen welke organist er speelt: http://twitter.com/Meereorgel

Verrassing vanuit AlMe(e)re!

Vanuit Almere krijgen we spontane steun voor de Meerethon, en dus voor het Meere-orgel aangeboden! Wethouder, van (o.a.) cultuur, Berdien Steunenberg (ook bekend als Berdien Stenberg) hoopt tussen 13:15 en 13:45 uur op dwarsfluit met het orgel mee te spelen. Berdien Steunenberg, heeft ook nog eens een bijzondere band met Urk . . . ! Daar ruimen wij graag tijd voor in. Orgel Master Rienk Bakker zal haar begeleiden.

Abraham (Meere) Mosterdsoep

In de kerkzaal is er koffie en thee en een kop snert of Abraham Meere Mosterdsoep te koop. Exclusief voor de Meerethon bereid door de chef-kok van De Koningshof Party & Events, geproefd en goedgekeurd door de restauratiecommissie; dit mag u deze zaterdag niet missen!

Verkoop

In de kerk zijn 2 cd’s verkrijgbaar en er zijn donateurkaarten beschikbaar. De opbrengst uit verkoop soep, koffie en anderszins komt natuurlijk ten goede aan de restauratie. Organisten krijgen van de organisatie een kop koffie of soep aangeboden.

Slotconcert

Om 17:00 uur sluit Mannenkoor ,,Urker Zangers” het festijn af met een concert, waarbij ze worden begeleid door de kersverse Urker Orgel Master, Rienk Bakker. Dit concert vormt tevens het slotakkoord van het evenement ‘Urk in Wintersferen’. De zangers, dirigent en organist werken belangeloos mee aan dit concert dat vrij toegankelijk is! Er zal (natuurlijk) een collecte worden gehouden voor de orgelrestauratie.

Tenslotte

Rest ons om de deelnemende organisten alvast te bedanken voor de bereidwilligheid om ons middels deelname aan de Meerethon mee te helpen om de aanstaande restauratie van het Meere-orgel in de Bethelkerk te realiseren. Het 219 jaar oude orgel (1792) verricht sinds 26 januari 1911 al 100 jaar trouwe dienst op Urk, en we hopen dit monumentale orgel voor nog vele jaren voor de Urker gemeenschap te bewaren. Daar is nog veel geld voor nodig.

We hebben al ruim € 1000 sponsorgeld ontvangen van sponsors die deze Meerethon helpen mogelijk te maken. Ook daarvoor zijn we heel dankbaar, maar we kunnen nog veel meer financiële steun gebruiken! Potentiële sponsoren kunnen zich nog steeds aanmelden bij secretaris Klaas Ras. Maar natuurlijk maken we iedereen ook graag attent op onze collectebussen in de Bethelkerk tijdens de Meerethon!