Tweets

Zesde inloopconcert: organist Hendrik van Veen, woensdag 13 augustus 2014 om 16.00 uur

Hendrik van Veen verzorgt het zesde inloopconcert van 2014. In totaal zullen er deze zomer 8 inloopconcerten georganiseerd worden, telkens op de woensdagmiddag om 16.00 uur.

Hendrik van Veen werd geboren op 3 maart 1991 te Urk. Op jonge leeftijd bleek zijn muzikale interesse voor met name het orgel. Op 7-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen bij Klaas Hoekman. Na een aantal jaar studeerde hij verder bij Piet Weesies. Ook Jacob Schenk behoorde tot zijn leermeester in opleiding tot organist. Al tijdens zijn eerste jaren achter het orgel kreeg hij meer belangstelling voor de piano. Op 12-jarige leeftijd begeleide hij dan ook de plaatselijke muziekvereniging op de piano. Zelf ontving hij zijn eerste aanstelling als organist op 15-jarige leeftijd binnen de Chr. Ger. kerk te Urk. Hendrik was vanaf het jaar 2005 verbonden als organist aan Mannenkoor Eneas uit Urk. In 2011 heeft hij het dirigeerstokje overgenomen en is hij vaste dirigent geworden van dit mannenkoor. Van 2007 tot 2013 was hij pianist van het gemengde koor Soli Deo Gloria te Alphen a/d Rijn. Momenteel is Hendrik vaste begeleider van Mannenkoor Eiland Urk o.l.v. Gerrit Schinkel. Ook is hij regelmatig te horen samen met de Urker Mans Formatie o.l.v. Martin Mans.

Hendrik is een veel gevraagd begeleider bij andere bekende- en minder bekende koren. In de loop der jaren bespeelde hij veel monumentale orgels zoals onder andere: Hasselt, Katwijk, Kampen, Elburg, Bolsward enz. Veelvuldig werkt hij mee aan cd-opnamen en verschillende concerten. In 2014 is zijn eerste solo CD verschenen, opgenomen op het prachtige Hinz-orgel vanuit Bolsward. Ook is hij is mede-eigenaar van het muziekproductiebedrijf Amuse Productions. Dit is een jong en ambitieus productiebedrijf dat zich richt op activiteiten in de christelijke, instrumentale, religieuze en klassieke muziek. (www.amuseproductions.nl