Tweets

Derde inloopconcert: Dub de Vries m.m.v. Ensemble "Sonore", woensdag 23 juli 2014 om 16.00 uur

Dub de Vries verzorgt het derde inloopconcert van 2014. In totaal zullen er deze zomer 8 inloopconcerten georganiseerd worden, telkens op de woensdagmiddag om 16.00 uur.

Sonore is een ensemble met een variabele samenstelling. Dat wil zeggen: de basis wordt gevormd door orgel (Dub de Vries) en piano/synthesizer (Arie Horst), uit te breiden met één of meer instrumenten naar keuze b.v. panfluit, viool, dwarsfluit, hobo, en trompet. Dit biedt de mogelijkheid om een ensemble-op-maat te leveren. Vandaar ook de voor dit ensemble gekozen naam "Sonore" hetgeen betekent: "klankvol, welluidende muziek". De laatste kwalificatie geeft enigszins aan om welk genre muziek het gaat namelijk heerlijke luistermuziek van hoge kwaliteit omdat er met professionele musici wordt gewerkt. Het ensemble brengt geestelijk en populair-klassiek repertoire. Muziek die streelt en rustgevend is. Het ensemble treedt veelal op in concerten, grote muziekavonden (b.v. met koor- en samenzang) en ook in bijzondere kerkdiensten. Het geheel wordt aangestuurd door de Zaanse muzikanten Dub de Vries (orgel) en Arie Horst (piano en synthesizer).

Samenstelling Sonore: Annika Glimmerveen (sopraan), Iris van de Laar (viool), Arie Horst (vleugel) en Dub de Vries (orgel)

Programma:

Intrada en welkom                                    

Ensemble: Meditation, C. Caccini

Pianosolo: Summerdreams, A. Horst

Ensemble: Whispering hope, trad.

Orgel: Fantasie Psalm 77, F. Asma

Ensemble: You raise me up, R. Lovland/Graham

Vioolsolo: Lied voor de viool, C. Pameyer                       

Pianosolo: Fleurs des montagnes, A. Horst              

Ensemble: Stay with me till the morning, W.A. Mozart

Orgelsolo: Cantilena, J. Rheinberger

Ensemble: The Tender Passion, W.A. Mozart     

Ensemble: a.  The Veleta, A. Morris

                b.  Wien, du Stadt meiner Träume, R. Sieczynki

Vioolsolo: Plaisir d’Amour, J.P. Martini

Ensemble: Droomland, J.S. Fearis

FINALE