Tweets

Tweede inloopconcert door Minne Veldman, woensdag 16 juli 2014 om 16.00 uur

Minne Veldman verzorgt het tweede  inloopconcert van 2014. In totaal zullen er deze zomer 8 inloopconcerten georganiseerd worden, telkens op de woensdagmiddag om 16.00 uur.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft dit jaar zo’n 45 orgelconcerten door heel Nederland. Van zijn orgelspel verschenen acht solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove. Later dit jaar zal weer een nieuwe solo-CD verschijnen, samen met een samenzang-CD, beide opgenomen in de Bovenkerk te Kampen. Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 15 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.  

 

Minne Veldman organiseert elk jaar enkele “grote” orgelconcerten (met avondvullende programma’s en diverse extra’s). Op de website www.orgelconcertenminneveldman.nl staat voor deze speciale concerten alle informatie overzichtelijk op een rij: foto’s, video’s, orgels, bereikbaarheid, programma’s en de mogelijkheid om met korting te reserveren. Dit jaar vinden deze concerten nog plaats in Utrecht (samen met Gerwin van der Plaats), Kampen, Harlingen en Den Haag. Minne Veldman is initiatiefnemer en organisator van de jaarlijkse YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl) en het jaarlijkse Orgelfeest (www.orgelfeest.nl). Meer informatie over Minne Veldman en zijn werk kunt u vinden op zijn website: www.minneveldman.nl, met onder meer een uitgebreide collectie orgelvideo’s.