Tweets

Zaterdag 14 september 2013: Open Monumentendag en orgelconcert door Jacob Schenk

Zaterdag 14 september 2013 is het Nationale Monumentendag. De monumentale Urker Bethelkerk (1885) is dan voor bezoekers te bezichtigen, de kerk is open van 10.00 tot 17.00 uur. Ook is het gerestaureerde Meere-orgel (1792/1805/2013) te bezichtigen, maar ook te bespelen! Orgelliefhebbers worden hartelijk uitgenodigd om kennis te maken met het enige orgelmonument van Flevoland. Het orgel is sinds 1 juni 2013 weer speelklaar, na een volledige restauratie door Orgelmakerij Reil te Heerde. Het eindresultaat is werkelijk fabelachtig en de reacties op deze restauratie zijn zeer lovend!

Orgelconcert Jacob Schenk om 19.30 uur

Tot besluit van deze Monumentendag zal de Urker organist Jacob Schenk een concert geven op het Meere-orgel. Aanvang: 19.30 uur.

Jacob Schenk (Urk, 1973) studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het ArtEZ Conservatorium bij Harm Jansen, Jos Vermunt en Jos Leussink, met bijvakken piano en zang. Aanvullende studies werden gevolgd bij Harald Vogel (orgel) en Matthijs Verschoor (piano). Ook bekwaamde hij zich in het panfluitspel bij Nicolae Pirvu. Hij maakte concertreizen naar Zwitserland, Israël, Canada, België, Duitsland, Engeland en Schotland waar hij als koorbegeleider, als dirigent en solistisch optrad. Als dirigent dirigeerde hij verschillende cantates en het Weihnachtsoratorium van Bach, het Requiem van Bruckner, Exultate Jubilate en Te Deum van Mozart. Hij werkte samen met artiesten en orkesten van internationale naam en faam, o.a. Jan Vayne, Nicolae Pîrvu, Nationaal Symfonisch Kamerorkest en Barokorkest Florilegium Musicum en vele anderen (bron: www.jacobschenk.nl ).

Afgelopen zomer werden er acht inloopconcerten gegeven op het Meere-orgel. De inloopconcerten mogen, met een gemiddelde van meer dan 100 bezoekers per middag, een groot succes genoemd worden. We hopen ook deze avond vele bezoekers te mogen begroeten! De toegang is vrij, maar er zal een collecte gehouden worden voor de onkosten. Van harte bij u aanbevolen!