Tweets

Achtste - en laatste - inloopconcert, woensdag 28 augustus 2013 om 16.00 uur, organist: Wilco Veldkamp

Woensdagmiddag 28 augustus a.s. vindt om 16.00 uur het achtste inloopconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk. Organist is Wilco Veldkamp. Dit is het achtste (en dus laatste) van in totaal acht inloopconcerten die deze zomerweken plaatsvinden op de woensdagmiddagen, steeds v.a. 16.00 uur. De inloopconcerten worden georganiseerd door de (voormalige) restauratiecommissie Meere-orgel Urk in samenwerking met het Comité ‘Zingen in de Zomer’ Urk. Naast de inloopconcerten, zal het Meere-orgel weer dienst doen bij de zangavonden van ‘Zingen in de Zomer’, die worden georganiseerd op dezelfde woensdagen.

Wilco Veldkamp werd geboren op 4 mei 1983 te Wapenveld en toonde als 4-jarig kereltje al veel interesse voor toetsinstrumenten als het orgel en de piano. Dat deze interesse niet meer is weggegaan behoeft geen verdere uitleg. Wilco ontving zijn lessen onder andere van musici als Thijs Snoeijer en Harm Hoeve. Verder bekwaamde en ontwikkelde hij zich o.a. aan de Schumann Akademie. Op dit moment is Wilco actief als organist van een drietal kerken in de regio Heerde - Wapenveld. Als pianist en koorbegeleider is hij, naast Christelijk Mannenkoor De Lofzang, verbonden aan Chr. Mannenkoor 'Hanzezangers' te Zwolle en gospelkoor 'Inspiration' te Harderwijk. (Bron: De Lofzang, Heerde)

Tijdens het concert speelt Veldkamp werken van J.G. Walther, K.J. Mulder en R.L. Becker. Het programma wordt begonnen en afgesloten met een improvisatie.