Tweets

Zevende inloopconcert, woensdag 21 augustus 2013 om 16.00 uur, organist: Hendrik van Veen

Woensdagmiddag 21 augustus a.s. vindt om 16.00 uur het zevende inloopconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk. Organist is de jonge Urker organist Hendrik van Veen. Dit is het zevende van in totaal acht inloopconcerten die deze zomerweken plaatsvinden op de woensdagmiddagen, steeds vanaf 16.00 uur. De inloopconcerten worden georganiseerd door de (voormalige) restauratiecommissie Meere-orgel Urk in samenwerking met het Comité ‘Zingen in de Zomer’ Urk. Naast de inloopconcerten, zal het Meere-orgel weer dienst doen bij de zangavonden van ‘Zingen in de Zomer’, die worden georganiseerd op dezelfde woensdagen.

De Urker organist Hendrik van Veen (1991) had op jonge leeftijd al interesse voor het orgel. Op 7 jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen bij Klaas Hoekman. Na een aantal jaar studeerde hij verder bij Piet Weesies en daaropvolgend werd Jacob Schenk zijn leermeester tot organist. Ook kreeg hij steeds meer belangstelling voor de piano. Op 12-jarige leeftijd begeleidde hij al de plaatselijke muziekvereniging Jan van Dalfsen op de piano. Zijn eerste aanstelling als organist volgde op 15-jarige leeftijd binnen de Chr. Ger. kerk te Urk. In het jaar 2002 organiseerde Hendrik zijn eerste concerten voor familie en vrienden in de bedrijfsruimte van zijn vader. Deze concerten werden zo succesvol, dat ze nog steeds worden georganiseerd, telkens met diverse meewerkenden. Ondertussen heeft Hendrik meegewerkt aan vele concerten door het hele land. Veelvuldig werkt hij mee aan cd-opnamen, waardoor hij veel monumentale orgels mocht bespelen. Hij heeft diverse keren mogen samenwerken met bekende organisten, pianisten en andere musici. Hij is de vaste begeleider van het gemengde koor Soli Deo Gloria te Alphen a/d Rijn en de Urker Mans Formatie. Ook is hij een veel gevraagd begeleider bij andere koren.

Tijdens het concert speelt Van Veen improvisaties over klassieke thema's en bekende liederen als "De zee" en "Prijs mijn ziel de Hemelkoning". Ook is er gelegenheid om verzoeknummers in te dienen.