Tweets

Zesde inloopconcert, woensdag 14 augustus 2013 om 16.00 uur, organist: Minne Veldman

Woensdagmiddag 14 augustus a.s. vindt om 16.00 uur het zesde inloopconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk. Organist is de bekende Urker organist Minne Veldman. Dit is het zesde van in totaal acht inloopconcerten die deze zomerweken plaatsvinden op de woensdagmiddagen, om 16.00 uur. De inloopconcerten worden georganiseerd door de (voormalige) restauratiecommissie Meere-orgel Urk in samenwerking met het Comité ‘Zingen in de Zomer’ Urk. Naast de inloopconcerten, zal het Meere-orgel weer dienst doen bij de zangavonden van ‘Zingen in de Zomer’, die worden georganiseerd op dezelfde woensdagen.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in alle delen van ons land. Van zijn orgelspel verschenen zeven solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort en Den Haag. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij componeert en arrangeert muziek voor orgel, koren en diverse instrumenten. Zo verschenen van zijn hand o.a. 16 bundels met orgelmuziek. Meer informatie over Minne Veldman en zijn werk is te vinden op zijn uitgebreide website: www.minneveldman.nl, met onder meer een uitgebreide collectie orgelvideo’s.

Tijdens het concert speelt Veldman werken van Jan Zwart, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastiaan Bach, Herman van Vliet, Marco Enrico Bossi, Jacobus Bonset, Harm Hoeve en Mons Leidvin Takle. Veldman sluit het concert af met eigen werk.