Tweets

Vijfde inloopconcert, woensdag 7 augustus 2013 om 16.00 uur, organist: Jaap Kramer

Woensdagmiddag 7 augustus a.s. vindt om 16.00 uur het vijfde inloopconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk. Organist is Jaap Kramer, vaste organist bij de Gereformeerde Kerk Urk. Dit is het vijfde van in totaal acht inloopconcerten die deze zomerweken plaatsvinden op de woensdagmiddagen, om 16.00 uur.

Jaaps talent werd al vroeg ontdekt en rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel spelen werd een grote passie van Jaap. Hij kreeg les van verschillende docenten en studeerde later enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie. Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft Jaap veel beleefd in binnen- en buitenland. Dirigeren bleek een talent van Jaap te zijn. Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en begeleider. Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden. Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als pianist van de bekende gospelzanger Martin Brand. Muziek maken werd Jaaps beroep. Sindsdien verleende hij zijn medewerking aan vele cd-opnames en werkt Jaap regelmatig mee aan het bekende EO televisieprogramma “Nederland Zingt”.

Tijdens het concert worden werken gespeeld van Gordon Young, Feike Asma, Felix Mendelssohn Bartholdy, Klaas Jan Mulder en Louis James Alfred Lefébure-Wély. Daarnaast laat Kramer twee improvisaties van eigen hand horen.