Tweets

Vierde inloopconcert, woensdag 31 juli 2013 om 16.00 uur, organist: Dub de Vries

Woensdagmiddag 31 juli a.s. vindt om 16.00 uur het vierde inloopconcert plaats op het gerestaureerde Meere-orgel in de Urker Bethelkerk. Organist is oud-Urker Dub de Vries. Dit is het vierde van in totaal acht inloopconcerten die in de komende weken plaatsvinden op de woensdagmiddag om 16.00 uur.

Dub de Vries is in 1943 geboren op Urk en woont sinds 1954 in de Zaan. Via de militaire muziek ontwikkelde hij daar in zijn vrije tijd het orgelspel. Na zijn diensttijd kreeg hij les van de bekende Haarlemse organist Teke Bijlsma. Bij een viertal mannenkoren is hij actief als vaste begeleider. Daarnaast is hij betrokken bij het ensemble “Sonore”, waar o.a. panfluitiste Liselotte Rokyta, violiste Sandra Strausa en nog vele andere bekende musici aan meewerken. Dit ensemble is bekroond met 2 gouden cd’s, die zijn uitgebracht in de bekende cd-serie “Al slaat de zee”. Ook buiten de grenzen is dit ensemble actief en hebben zij concertreizen gemaakt in Europa en Zuid-Afrika.

De bekende Letlandse violiste Sandra Strausa komt samen De Vries naar Urk. Zij heeft haar studie afgerond in Letland en sinds haar komst naar Nederland is Strausa concertmeester in verschillende grote orkesten in ons land.

Tijdens het inloopconcert worden door Dub en Sandra werken uitgevoerd van Bach, Mozart, Beethoven, Elgar, Händel, Galuppi, Feike Asma, en Klaas Jan Mulder.